KAMRAN İNCE (1960)
Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Roma Ödülü'nün sahibi olan, tüm eserleri Naxos CD firması tarafından yayınlanan, The Guardian gazetesi tarafından günümüzün en etkili yirmi bestecisi arasında gösterilen, Los Angeles Times gazetesi tarafından “modern müzikle bağlantısını koparmadan egzotik kalabilen nadir bir besteci” olarak nitelendirilen ve dünyaca ünlü festivallerde, sadece onun müziğine ayrılmış konserler düzenlenen Kamran İnce, son olarak American Academy of Arts and Letters’ın 2013 Müzik Ödülü’ne layık görülmüştür.
Meryl Streep ve Paul Auster gibi akademi üyelerinin sunduğu törende Kamran İnce için şu açıklama yapılmıştır: “Türk ve Amerikalı geçmişini birleştiren Kamran İnce’nin başka hiç bir bestecide olmayan yaratıcı bir sesi vardır. Bunu egzotik bir şey bulma yolunda değil, en derinden gelen müziksel içgüdüsü yoluyla yapmaktadır. İnce’nin çarpıcı müziksel fikirleri unutulmaz armoniler, güçlü ritimler ve enfes ton renkleri ile giydirilmiştir. Yarattığı formlar coşkunluk ve melankoli içinde dönen, dizilerek ilerleyen ses bloklarından oluşur. Kamran İnce’den bir eser belleklerde kalır”.
İnce’nin müziği Anadolu ve Balkanlar'ı Batı’ya bağlıyor. Türk ve Balkan halk müziklerinin çığlığı ve enerjisi, Bizans ve Osmanlı müziğinin ruhaniyeti, Avrupa sanat müziğinin geleneği ile Amerikan ruhunun dışadönüklüğü ve popülerliğinin birleşimi, sanatçının müziğinin temellerini oluşturuyor. Bu içerikler birbiriyle uyumlu bir şekilde sanatçının müziğine devinim veriyor.
ADAM ROBERTS (1980)
Adam Roberts’ın müziği diğer birçoklarının yanı sıra Arditti Quartet, the JACK Quartet ve Le Nouvel Ensemble Moderne tarafından Tanglewood, Wien Modern ve 2009 ISCM World Music Days (İsveç) gibi pek çok festivalde seslendirildi. Roberts’ın şimdiye dek aldığı ödül ve destekler arasında Guggenheim Fellowship, Tanglewood Music Center’ın verdiği Leonard Bernstein Bursu ve American Academy of Arts and Letters’ın Benjamin H. Danks Ödülü sayılabilir. İTÜ MİAM ve Harvard Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmış olan Roberts, halen Georgia Üniversitesi’nde Kompozisyon ve Müzik Teorisi dalında yardımcı doçent olarak çalışmaktadır. Roberts’ın ilk CD’si Leaf Metal, 2014’de Tzadik Records etiketiyle yayımlandı.
PIETER SNAPPER (1967)
1999 yılındaki kuruluşundan bu yana MİAM’da kompozisyon ve ses mühendisliği derslerini yürüten Pieter Snapper daha önce Oberlin College Conservatory of Music ve Grand Valley State University’de çalıştı. BMI, ASCAP, The Union League ve Harvard Üniversitesi Fromm Vakfı Ödüllerinin sahibi olan Snapper’ın eserleri yirmi üç ülkede seslendirildi. Eserlerini seslendiren topluluklar arasında KammerensebleN, Stockholm, Klangforum Wien ve eighth blackbird sayılabilir. Ayrıca bestecinin “Song of Philomel” adlı tek kişilik draması computer music öncüsü Miller Puckette’ın işbirliği ile Hezarfen Ensemble tarafından seslendirildi. Ödüllü bir yapımcı ve ses mühendisi olan Snapper, MİAM ve Babajim Stüdyoları’nın da kurucusudur.
REUBEN DE LAUTOUR (1969)
Besteci, piyanist ve ses sanatçısı Reuben de Lautour, solo veya ensemble enstrümanlar ve elektronikler için beste yapmanın yanısıra müzik, teknoloji ve dinleme pratikleri gibi alanlarda yazılar yazıyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmalar Merkezi'nde enstrümantal ve elektroakustik kompozisyon dersleri veren Reuben de Lautour, burada 2012 yılında Sonic Arts (sessel sanatlar) bölümünü kurdu. Eserleri Evelyn Glennie, The Nash Ensemble ve UMS’n JIP gibi isimler tarafından kayıt ve icra edildi. Türkiye’ye gelmeden önce Princeton Üniversitesi'nde Paul Lansky ve Steven Mackey’den kompozisyon eğitimi aldı; Auckland Üniversitesi'nde ise John Rimmer, John Elmsly ve Bryan Sayer ile piyano ve kompozisyon çalışarak eğitimini tamamladı.
ERAY ALTINBÜKEN (1975)
Kompozisyon alanında doktora eğitimini Prof. İlhan Usmanbaş, Prof. Dr. Kamran İnce ve Prof. Dr. Hasan Uçarsu ile çalışarak İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde tamamladı. Halen İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü ve İTÜ-MİAM’da öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Altınbüken’in müziği, post-tonal armoni yapılarının popüler Batı müziği, Türk makam müziği ve Türk halk müziği ögeleri ile birlikte Batı çağdaş sanat müziği çerçevesinde tarif edilebilir. Eserleri İstanbul, Berlin, Essen ve Antalya’da, Uluslararası Akdeniz Çağdaş Müzik Festivali, İstanbul Uluslararası Spektral Müzik Konferansı, Uluslararası Antalya Piyano Festivali başta olmak üzere çeşitli etkinliklerde seslendirildi. Bestecinin, çoğu TRT için yapılmış film, çizgi film ve belgesel müzikleri de bulunmaktadır.
AMY SALSGIVER-DORSAY (1979)
On yıldır yeni memleketi olarak benimsediği İstanbul’da yaşıyor. Düzenli olarak Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’ında çalmasının yanı sıra, İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Sanatçı aynı zamanda kendisini çağdaş müziğe ve modern bestecilere adamış uluslararası başarılara sahip Hezarfen Ensemble’ın kurucu üyesi ve perküsyon grubu sa.ne.na’nın öncüsü. Çok yönlü bir müzisyen olan Amy, serbest doğaçlama alanında da çalışmalar yapıyor. Amy, Avrupa ve Türkiye’de çeşitl topluluklarla birlikte müzik yapmaya devam ediyor.
JEREMY WOODRUFF (1973)
Müzik lisansını Boston Üniversitesi’nde, yüksek lisansını Kraliyet Müzik Akademisi’nde, doktorasını ise Pittsburgh Üniversitesi’nde tamamladı. Halen İTÜ MİAM’da Müzik Teorisi ve Kompozisyon dersleri vermektedir. Deutsches Kammerorchester Berlin, Kammerensemble Neue Musik, Time's Arrow ve Decibel New Music Ensemble gibi toplulukların siparişi üzerine eserler yazan Jeremy Woodruff’ın ses sanatı çalışmaları birçok galeride sunulmuştır. Berlin KW, Bremen AD Gallery, Berlin Humboldt Üniversitesi ve yakın zamanda Berlin Sanat Haftası sırasında kurulan Errant Sound Project sergi alanı bu mekânlardan bazıları. Woodruff’ın eserleri Berlin’deki Neue Musik Verlag, yazılarıysa yine Klangzeitort Yayınevi (Berlin), Interference: A Journal of Audio Culture, Journal of Sonic Studies, KunstMusik, Verlag für Moderne Kunst (Nürnberg), Les Presses du Réel ve Errant Bodies Press tarafından yayınlanmıştır.
ROBERT F. REIGLE (1955)
Tor Tungia (Papua Yeni Gine’daki Tungia klanının yaşlısı), Randall Snyder, Hubert Howe ile çalışmalar; Cecil Taylor, Giacinto Scelsi, Iancu Dumitrescu ile sohbetler ve Weddel fok balıklarının müziği sanatçının müzikal metafizik düşüncesini şekillendiren etmenler arasındadır. Reigle, İstanbul, Los Angeles, Seattle, New York ve Lincoln kentlerinde doğaçlama toplulukları kurmuş, 2003’de Michael Ellison ve Pieter Snapper ile birlikte ilk interdisipliner Müzik Tınısı konferansını düzenlemiş, Paul Whitehead ile birlikte konferans bildiri kitabının editörlüğünü yapmıştır (Spectral World Musics, Pan Yayıncılık). Sanatçı, etnomüzikoloji ve zaman zaman doğaçlama dersleri vermektedir.